Artur Mas ensenya les cartes a “The New York Times”

 

La consulta continua però el president diu que “no arrossegarà el país a una crisi constitucional si el vot és considerat il•legal”. Les plebiscitàries al calaix a l’espera del consens de les forces proindependència

El president Mas assegura al diari nord-americà en una entrevista d’aquest dimarts  que “Catalunya continua en el camí de la consulta del 9 de novembre”, però puntualitza que no “arrossegarà el país a una crisi constitucional si el vot és considerat il·legal". Mas també explica que el partits pro-consulta han acordat provar "una altra manera" per esquivar l'oposició de l'Estat espanyol a la consulta, sense especificar quina és al mesura. També assegura que no hi ha pla B i que si no pot convocar una consulta legal “continuarà una estratègia a llarg termini per assolir la independència de Catalunya amb un avançament electoral en forma de plebiscit”, i subratlla que les plebiscitàries són només una tercera opció, que guarda dins d’un calaix que només s'obrirà si hi ha consens entre les forces pro-independència, cosa que per ara no existeix.


"Qui lluita pot guanyar o perdre, però qui no lluita ja ha perdut"
Mas assegura que "Rajoy ha creat un clima d’hostilitat institucional" i que la seva posició ha esdevingut insostenible pel rebuig del president espanyol, Mariano Rajoy, que s'ha negat reiteradament a parlar d ela consulta "fins i tot després del referèndum fracassat sobre la independència d'Escòcia del mes passat", i  subratlla  que no té previst dimitir si no es pot celebrar la consulta en la data prevista,  però reconeix que això seria un fort cop per ell.

Comentarios

Entradas populares de este blog

“lo copa todo”

"Ciutat Morta"